Budjettihiiri

OMA TALOUS TUTUKSI

Koulukiertue

2022

Oma talous tutuksi -koulukiertue innostaa nuoria tarttumaan omiin raha-asioihinsa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, herättäen nuoren kiinnostuksen pitkäjänteiseen taloudenpitoon.

Kiertueen mahdollistavat yhteistyökumppanit, jotka uskovat samaan kuin mekin. Uskomme voivamme muuttaa koko suomalaista rahakulttuuria inspiroimalla yksilöitä. Uskomme saavuttavamme tilanteen, jossa Suomessa asuu maailman rahavoivin kansa ja jossa taloudelliset huolet eivät rajoita yksilöä toteuttamasta omaa juttuaan.

Kiertuekumppanuus tarjoaa yritykselle spesiaalin tavan olla mukana yhteiskunnallisesti merkittävässä työssä sekä tavoittaa tulevaisuuden työntekijät antaen samalla monipuolista näkyvyyttä ilman ajallista sitoutumista.

KIERTUEEN MAHDOLLISTAVAT

Henriikka Konki – Joogaa ja retriittejä opettaa joogaa ja agrojoogaa sekä järjestää retriittejä. Henriikka on järjestänyt joogaretriittejä Seilin saaressa ja Turun Kakskerrassa. Tulossa on myös Hiihtoa ja joogaa retriitti Lapissa ensi talvena.

Säästämisellä ja sijoittamisella on olennainen rooli taloudellisessa hyvinvoinnissa, joka on tärkeä osa kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Kryptosijoittaminen on tuorein tulokas sijoittamisen saralla, ja siitä Hyvinvoinnin Upgraden Piia Nieminen jakaa aloittelijaystävällistä tietoa Instagramissa, Facebookissa ja pienimuotoisissa tapahtumissa. Voit kysyä Piiaa puhumaan livenä tai etänä – tulossa on myös verkkokurssi.

Nordnet on pohjoismainen pankki, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin, ETF:iin ja muihin arvopapereihin. Nordnetin tavoitteena on antaa asiakkaille työkalut omien sijoitustensa hallintaan ja olla pohjoismaisten säästäjien ja sijoittajien ykkösvalinta. Nordnetillä on yli 500 000 asiakasta Suomessa ja Helsingin pörssissä Nordnet on kauppamäärillä mitattuna yksityissijoittajien eniten käyttämä osakevälittäjä.

Kaarinan Yrittäjät

Kaarinan Yrittäjät on paikallisten yrittäjien aktiivinen yhteisö. Uskomme yrittäjyyteen ja luomme työtä ja tulevaisuutta. Kaarinasta kajahtaa, yhdessä olemme enemmän!

Langh Group Oy

Teidän logonne tähän? Se on mahdollista, jos uskotte samaan kuin mekin. Sen jälkeen voit ottaa yhteyttä ja kerromme, miten se onnistuu.

Kumppanuus EI sovi kaikille

Koulukiertuekumppanuus EI välttämättä tuo nopeita rahallisia hyötyjä teille. Lyhyellä aikavälillä tuskin asiakasmääränne tai myyntinne nousee. Voi jopa olla, että kumppanuus ei ikinä maksa itseään takaisin. Emme voi taata, että saavutamme kaikki tavoitteemme. 

Tämän vuoksi kumppanuus sopii vain heille, jotka uskovat samaan kuin mekin. 

Uskomme voivamme muuttaa koko suomalaista rahakulttuuria inspiroimalla yksilöitä. Uskomme saavuttavamme tilanteen, jossa Suomessa asuu maailman rahavoivin kansa ja jossa taloudelliset huolet eivät rajoita yksilöä toteuttamasta omaa juttuaan.

Odotamme kumppaneiltamme, että voimme seistä rinta rinnan, kaikkia osapuolia tukien. Meitä ei kiinnosta istua pöydän vastakkaisilla puolilla tavoitellaksemme parempaa diiliä. 

TAUSTA

Kestävä rahakäyttäytyminen opitaan jo nuorena. Kaikilla ei kuitenkaan ole tasavertaisia mahdollisuuksia rahakasvatukseen eri taustoista johtuen. Myös koulut ovat eriarvoisessa asemassa niin taloudellisten resurssien kuin opettajien osaamisenkin suhteen.

Suomessa on lähes 400 000 maksuhäiriömerkinnän omaavaa henkilöä. Osamaksut yleistyvät maksuhäiriömerkintöjen synnyn taustalla.

Kulutuskäyttäytyminen on muuttunut konkreettisista seteleistä ja kolikoista swaippauksiksi ja hipaisuiksi puhelimen näytöllä. Rahan käsite on hämärtynyt ja kuluttamisesta on tehty liian helppoa.

Nuoret tarvitsevat tukea jo varhaisessa vaiheessa, jotta heillä on parhaat mahdolliset eväät selviytyä muuttaessaan ensimmäistä kertaa omilleen.

Nuorille tulee puhua rahasta innostavasti ja mahdollisuuksien kautta, EI pelolla uhkaillen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja valitaan juuri teille sopiva paketti!

HOMMA ETENEE NÄIN

1. Vastaatte ensin rehellisesti itsellenne, uskotteko samaan kuin mekin? Uskomme voivamme muuttaa koko suomalaista rahakulttuuria inspiroimalla yksilöitä. Sen avulla uskomme saavuttavamme tilanteen, jossa Suomessa asuu maailman rahavoivin kansa ja jossa taloudelliset huolet eivät rajoita yksilöä toteuttamasta omaa juttuaan. 

2. Ota yhteyttä ja valitaan yhdessä teille sopiva paketti 3 vaihtoehdosta. Tai räätälöidään juuri teille sopiva kokonaisuus. 

3. Lähetämme laskun valitsemanne kokonaisuuden perusteella.

4. Toimitatte materiaalinne, logot, tekstit ym. ohjeiden mukaisesti ja laitamme ne sovitusti näkyville.

5. Me hoidamme KAIKEN kontaktoinnin ja käytännön toteutuksen kiertueeseen liittyen, joten kiertue ei sido teitä ajallisesti.

6. Henri suorittaa kiertuetta koko vuoden ajan. Toimitamme kiertueelta kertynyttä palautetta teille niin halutessanne. 

7. Pääsette seuraamaan @budjettihiiri somekanavissa kiertuetta ja yrityksenne näkyvyyttä.

tavoitteet ja kohderyhmä

Koulukiertueen tavoitteena on:

1. Innostaa nuoria raha-asioihin ja sitä kautta parantaa heidän rahataitojaan
2. Kehittää nuorten talouslukutaitoa sekä ymmärrystä rahasta
3. Tukea nuoria luomaan oman näköistä urapolkua omien vahvuuksien ympärille

Koulukiertueen kohderyhmä:

Varsinais-suomalaisten peruskoulujen 8. ja 9.-luokkalaiset, joita on yhteensä noin 8 800. Kouluja yhteensä 49.

Ja kukas tätä kiertuetta oikein organisoi? Henri Hujala, kavereiden kesken Huju

Ihan siltä varalta, jos et tiiä kuka mä oon ni lyhyt esittely!

Oon Henri ”Huju” Hujala, Suomen ainoa rahavointipuhuja.

Oon tunkenu pärstääni vähän joka paikkaan, kuten täältä voit huomata.

Mut valittiin vuoden 2022 TOP20 listalle suomalaisista oman talouden vaikuttajista.

Somessa tykitän sisältöä Budjettihiiri-tilillä.

Oon auttanut yli 1900 nuorta raha-asioissa kehittelemäni Oma talous tutuksi-oppitunnin avulla.

Täällä mun asiakkaiden ja nuorten palautteita seteistä!