Budjettihiiri

Vastuullinen Rohkeus -hyväntekeväisyyskiertue

Vastuullinen Rohkeus -hyväntekeväisyyskiertue Kaarinan ja Nousiaisten lukioihin

Keväällä 2023 pärähtää! Meinaan Vastuullinen Rohkeus -hyväntekeväisyyskiertue rantautuu Kaarinan ja Nousiaisten lukioihin.

Reetta Viinanen Rohkeushypyn yrittäjä ja Henri Hujala Budjettihiireltä lähtevät yhdessä kiertelemään lukioihin.

Reetta Viinanen, kiertueen toinen organisoija, koko idean äiti ja Rohkeushypyn yrittäjä, otti allekirjoittaneeseen yhteyttä nähdessään mun Instagram postauksen yrittäjyydestä. Kerroin siinä avoimesti ja rehellisesti miltä yrittäjyys tuntuu ja näyttää. Mua ajoittain turhauttaa, että lähes kaikki pitää nuorten rahataitojen kehittämistä tärkeänä, mutta silti siihen on haastava löytää rahoitusta.

Tämän ulostulon nähdessään Rohkeushypyn yrittäjä Reetta otti muhun yhteyttä ja ehdotti, että hän lähtisi mielellään tukemaan tätä aatetta. Olin lievästi sanottuna innoissani.

Lähettiin miettimään kiertuetta tarkemmin ja todettiin, että olisi hienoa mahdollistaa se meidän molempien vanhoihin lukioihin eli Kaarinaan ja Nousiaisiin. Siispä tuumasta toimeen. Kontaktoin koulut ja päivät on lyöty lukkoon maaliskuun lopulta ja huhtikuun alusta. 

Ei pelkkää koulukiertuetta

Vastuullinen Rohkeus -hyväntekeväisyyskiertue ei suinkaan ole ainoa ja ensimmäinen hyväntekeväisyyskamppis ja nuorten eteen tehty satsaus, jonka Reetta on tehnyt. Aiempina vuosina hän on tarjonnut omaa aikaansa avuksi muun muassa joulukiireisiin, maksuttomiin uravalmennuksiin, kiertänyt pop up-kuoron kanssa laulamassa joululauluja Turussa sekä järjestänyt yhdessä yrittäjä Hanna Pitkäsen kanssa pop up-joulurauhan, jossa tarjottiin rentoutusharjoituksia joulukiireiden lomassa Hansa-korttelissa.

Kaiken tämän lisäksi Reetta tarjosi vuonna 2021 korkeakouluopiskelijalle työharjoittelupaikan. Tunnustuksena YES-kummi toiminnastaan Reetta sai “Vuoden YES-kummi” maininnan vuonna 2020.

Henkilökohtaisesti en voi muuta kuin ihailla Reetan toimeliaisuutta hyvien asioiden eteen. Nuoret ansaitsevat rohkaisua omalle uralleen ja raha-asioihin, sillä uskomme molemmat oman jutun luomisen lisäävän ihmisen onnellisuutta.

Monella organisaatiolla ja yksityisyrittäjälläkin on mahdollisuus lähteä tukemaan nuorten rahataitojen kehittämistä. Toivon, että Reetan esimerkki herättää myös muut yhteisiin talkoisiin. Sillä yhdessä me teemme suomalaisista maailman rahavoivimman kansan

Mikä Rohkeushyppy?

Rohkeushyppy valmentaa työyhteisöjä ja yksilöitä kohti rohkeaa ja hyvinvoivaa työelämää konkreettisin työkaluin. Vuonna 2017 perustettu Rohkeushyppy on käynnissä olevan työelämän murroksen “alusta”, jonka kautta Reetta luo uudenlaista työelämää sekä itselleen että palveluillaan mahdollistaa saman asiakkailleen. Rohkeushypyn missiona on rohkaista jokaista muuttamaan oma ja yhteinen työelämä, jossa merkityksellisyys ja mielekkyys yhdistyvät kannattavuuteen.

Nuorten työelämätaitojen tukeminen on kuulunut vahvasti Reetan ja Rohkeushypyn tarinaan. Hän toimii vapaaehtoisena YES Kummina ja sai tunnustuksen tästä työstä valtakunnallisesti vuonna 2020. Reetta haluaa muuttaa maailmaa yksi kohtaaminen kerrallaan.

www.rohkeushyppy.fi 

”Rohkeushypyn Joulutempaus 2022 tukee nuoria ja nuorta yrittäjää” 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *